Ritterguts

Hos Ritterguts bryggs endast Gose. Denna ölstil var nästan utdöd innan suröls-boomen började för 5-6 år sedan. Stilens historia sträcker sig tillbaka till 1300talet. Bryggs med vete, koriander mjölksyrabakterier och salt.

Gose – the lactic and salty specialty ale associated with the German cities of Goslar and Leipzig – has a chronicled history dating back over a thousand years.

But not so long ago, it was virtually extinct, known only to a shrinking base of locals and the odd beer tourist who made the trek to the few Leipzig pubs that still served the quirky specialty.

Today, with interest in sour ales soaring , “new-traditionalist” brewers in Germany, the U.S., and beyond are recreating the style – generally with a nod towards a sweeter, more “drinkable” palate, or to a relatively simplified, aggressive lacticity.

Ritterguts Gose is the real thing, the one example still made to the traditional recipes – boldly sour and funky, but with the elusive old-German qualities of balance and complexity. Once we tried this beer in Leipzig, we were both amazed and delighted that no one was importing it. But we didn’t dwell on that for too long!

As they say at Ritterguts, “Goseanna!”

När du frigör den här levande själen möts du först av en doft från Amalfi-citroner friskare än en stormvind. Utseendet bär mot en funkigare bärnsten som smörjts in med honung och vax. Men huvudrollen spelas här av SMAKEN som har en perfekt balans mellan syra och lätt sälta, särskilt i eftersmaken. Friskheten slår även igenom här och öppnar du munnen rejält kan din ölbroder se en modest balettdansös surfa i gomseglet om han tittar in. EXAKT SÅ elegant är den.

2016-02/.jpg
2016-02/.jpg

Beställningsförfrågan

Kontakta oss genom formuläret här. Vi återkopplar inom 24h och svarar på er förfrågan.

Vill ni prata med oss direkt finns kontaktinformation för försäljning samt logistik under KONTAKT.