Verzet

Brew Monkeys från Verzet skapar moderna öl med personlig twist. Deras Oud Bruin räknas bland de bästa och deras moderna tolkningar av ales är farligt lättdruckna. I begynnelsen var det bryggmästare Koen som gjorde grovjobbet. Han utvecklar ständigt de befintliga recepten och hittar alltid på nya experiment.

De Cam

Karel Goddeau driver De Cam Geuzestekerij med stor passion. Traditionsenligt blandar han lambic från olika bryggerier i sina ekfat – vissa uppåt 150 år gamla, vilket ger De Cams produkter en helt unik karaktär. Endast färsk frukt används i De Cams
fruktlambics.

Hanssens Artisanaal

Hanssens grundades 1871. Det är ett av Belgiens få gueuzeblenderier och har drivits av samma familj i flera generationer. 1997 var det nära att upphöra, men dottern Sidy och hennes man John tog över.

De Dolle Brouwers

Bryggeriet ligger nära Brygge i Västflandern och det finns dokument som tyder på att det grundades så tidigt som 1835. Familjen Costenoble bryggde här i tre generationer fram till 1980. Nuvarande ägare och bryggare Kris Hertenleer har gjort prisbelönt forskning kring bryggerier i Västflandern.

Brasserie de Blaugies

Brasserie de Blaugies är familjeföretaget som tillverkar smakrikt öl i sitt eget garagebryggeri och är högt ansedda av finsmakare över världen. De är kända för sin äventyrliga mission att återskapa den traditionella ölstilen saison. Ölet är livligt vid upphällningen tack vare den aktiva jästen, vilket ger en ungdomlig fräschör.

Alvinne

”Dare to go wild” är Alvinnes motto. De använder endast hel frukt och inga koncentrat, vilket resulterar i en långsam mognad som ger ölet komplexitet. Bryggeriet använder sin husjäst Morpheus som bygger på en jästkultur från franska Auvergne. Enligt deras ”jästviskare” Marc behövs tre ingredienser för att vårda en jäst; disciplin, passion och kärlek.