h.ertie

Huisstekerij h.ertie är ett oberoende blenderi som drivs av Ulrich Kremer som är känd för sin experimentiella stil. Även om många av Ulis blandningar enbart är lambic så experimenterar han även med icke-lambic-blandningar. Många satser är mycket små, ofta bara 4–6 flaskor. Många ger han dessutom bort till vänner snarare än säljer.

Freigeist

Freigeist är avknoppat från bryggeriet Braustelle i Köln. Där strävar Peter Esser och Sebastian Sauer efter att återuppliva tyska, historiska ölstilar, varav många försvunnit. Då den globala ölrevolutionen tycks ha passerat Tyskland, har Freigeists utmanande tolkningar hjälpt till att återupprätta landet rykte inom bryggning.

Ritterguts

Länge var Leipzig centrum för Gose-öl, men konkurrerades ut av ”pilsnern” på 1960-talet. Hembryggaren Tilo Jänichen började 1996 experimentera med egna recept och efter några år började han sälja dem. I början av 2000-talet utökades produktionen för att möta efterfrågan. Gose är det enda öl som Ritterguts brygger och anses vara det mest autentiska exemplet på stilen.

Mahrs Bräu

Tradition och hantverk – för Mahrs är det inte säljsnack. Bryggeriet är familjeägt och har drivit verksamheten med övertygelse och passion i över fyra generationer. De har också en specifik uppfattning om vad ett enastående öl måste ha: Karaktär.